50% RABATT PÅ ALLA KURSER: GÄLLER TOM. DEN 13 MAJ KL 23.30. UPPGE KODEN "FYRTIO" VID BETALNING!

Bästa budgetkameran när du vill fota dina barn

Jag känner mig så pepp för det känns som att jag har upptäckt en hemlig kamera och objektivkombo som både är helt MAGISK OCH BILLIG!

Hur ofta händer det?

Många mammor har en Canon eos 550D eller en Nikon D3200 eller liknande. Dessa kamerorna är lite enklare instegskameror som har en del år på nacken. De går absolut att fotografera jättefint med så klart! När jag började fotografera fotade jag med en Canon eos 450D och jag tog jättefina bilder med den.

Ju äldre och mer basic kamera du har desto mindre hjälp får du från tekniken och desto mer kräver det kreativa lösningar och kunskap av dig som fotograf- vilket är bra för det gör att du utvecklas snabbt.

Glöm inte heller att det inte var så längesen det bara fanns ett analogt system men det togs fantastiska bilder med det, trots att det inte var så utvecklat som det i dagens kameror. Dina bilder hänger inte på något sätt på tekniken, utrustningen är bara ett verktyg.

Men OM du känner dig begränsad av din kamera och du vill skaffa något mer avancerat och som kommer att hjälpa dig otroligt mycket mer under fotograferingen med ljuset och fokuset framför allt så har jag en toppenrekommendation!

Som alltid så måste du fotografera i manuella läget för att få total kontroll över bildresultatet, det går alltså inte att köpa den här kameran och sätta den i autoläge och förvänta sig toppenbilder. Det gäller hur ny och dyr systemkamera du än köper eftersom du i autoläget lämnar över kontrollen över ljus och skärpa till kameran...

...Men kombinera manuella läget med utrustningen jag rekommenderar i klippet här nedan så kommer din kreativitet i vardagen att få en rejäl boost och du kommer att kunna utvecklas med utrustningen i flera år framöver!

Kolla på youtubeklippet här nedan för tips på bästa budgetsystemkameran och budgetobjektivet!